Лого Житлового Району Рибальський місто Київ

УКР

телефон відділу продажу (044) 498-02-00
Замовити телефонний дзвінок

*

*

Завантажити презентацію

*

*

Роботи у дворі будинку №9 завершено!

  • calender 27.08.2019

Нещодавно ми порівнювали рендери RYBALSKY з реальними фото. Час подивитися на двір будинку №9. Основні роботи тут завершено, залишилася фінальні штрихи та найприємніша частина — переїзд перших мешканців до своїх новеньких квартир. 

Розповімо вам, що саме вже зробили на подвір`ї, та поділимося ідеєю, яка була закладена на початку проекту.

Концепцію благоустрою двору розробила команда ландшафтних архітекторів зі студії Kotsiuba. Вони не тільки мали на меті зробити красиво, практично та зручно для мешканців RYBALSKY, а ще й сформувати простір двору, який би відповідав айдентиці району. Передати лінії води при коливанні, поєднати різні геометричні форми, аби наповнити територію різномаїттям — підкреслити чіткі архітектурні риси та водночас додати лініям м`якості та плавності.

Для цього архітектори поділили простір на різні за своєю формою зони: для відпочинку, де розміщені лави та столики, для дитячого дозвілля, де є гойдалка та гірка, для занять спортом, де встановлені спортивні комплекси. Вся площа двору має зелені насадження багаторічних дерев, трав і кущів: черемхи, берези, злакових, осоки пальмолистної тощо. Неоднорідні лінії створюють гарну основу для формування пагорбів для висадки рослин та гармонійний розподіл між різними частинами двору. 

Зона для відпочинку має правильні геометричні форми та підкреслює фасад будинку. Вона знаходиться у затінку, аби у сонячну погоду мешканцям не заважала спека. У цій частині двору будуть зосереджені основні соціальні функції: тут зустрічатимуться сусіди, будуть влаштовувати пікніки, у вихідні сюда можна вийти з книгою або з планшетом, щоб на свіжому повітрі переглянути фільм. 

У замкненому просторі завжди відчуваються його межі, тому частини подвір`я плавно перетікають одна в одну. Особливо це помітно на прикладі вигину пішохідних доріжок. По периметру вони вимощені бруківкою, у центрі двору — гравієм.  

Деякі квартири мають тераси, що виходять у двір. І завданням ландшафтних дизайнерів стало надати рівні права всім користувачам подвір`я. Створити буферну зону між суспільним і приватним просторами, відгородити тераси зеленими насадженнями та доріжками. Архітектори студії Kotsiuba також продумали однакові відступи між зонами, щоб дитячі чи спортивні зони не примикали до терас. 

Територія двору має гарне освітлення. По всій площі вже поставили чотирьохметрові ліхтарі, а у лавах встановили вбудовану підсвітку. 

Частину функцій району покладено на бульвар: на ньому буде майданчик для відпочинку, маршрути для прогулянок, батути для дітей. Оскільки бульвар — це відкритий суспільний простір, він, скоріш, буде виконувати роль активної зони. Двір — це закрита територія, де, навіть без нагляду батьків, діти будуть в безпеці, де буде більш домашня, камерна атмосфера, де можна відпочити та насолодитися спілкуванням у тихому місці. Саме за таким посилом розроблялась концепція благоустрою простору всередині кварталів.

Замовити дзвінок

Залиште E-mail, щоб підписатися на розсилку новин