Лого Житлового Району Рибальський місто Київ

УКР

телефон відділу продажу (044) 498-02-00
Замовити телефонний дзвінок

*

*

Завантажити презентацію

*

*

Про озеленення, дитячий майданчик та простір для відпочинку — який вигляд матиме двір у будинку №5

  • calender 18.02.2021

Кожен будинок у RYBALSKY — особливий. Він має свою архітектурну форму, колір фасаду, внутрішню інфраструктуру. Та, попри це, наші квартали об`єднує багато рис. І одна з них — це підхід до благоустрою прибудинкового простору. Всередині всіх кварталів ми запроєктували затишний двір, куди матимуть доступ тільки мешканці окремого будинку.

Раніше ми розповідали про проєкт благоустрою будинку №9, зонування простору, озеленення та вуличні меблі. Сьогодні ми хочемо познайомити вас з концепцією благоустрою двору у будинку №5. 

Головна особливість цього будинку — у поєднанні житла та RYBALSKY Family Port, освітнього комплексу зі школою, дитячим садком і студією розвитку. Це і стало викликом для авторів проєкту внутрішнього двору — студії ландшафтної архітектури Kotsiuba. Дизайнери мали розподілити простір на ігрову зону і зону відпочинку, а також відділити двір житлової частини від двору освітнього комплексу та при цьому не створити паркан, який б вибивався із загальної концепції. З обома завданнями студія чудово впоралась. 

Дизайнери використали високі клумби з щільними насадженнями кущів і мультиштамбових дерев (дерев з кількома стволами). Вони розмежовуватимуть простір і водночас додаватимуть зелені у дворі. У лінію з насадженнями встановлять дерев`яні лави зі спинками. Тут мешканці зможуть відпочивати та спостерігати за тим, як грають їхні діти. 

Щоб мешканці могли розслабитися та відчути себе наче на природі, у дворі багато зелені, а оздоблення та вуличні меблі виготовлені з природних матеріалів: дерева, бетону, металу, каменя. 

Дитячий майданчик буде вимощений гравієм та засаджений газоном. В ігровій зоні встановлять гірку для катання, гойдалку у формі диску та гойдалку з великим плетеним сидіння, на якому можна не тільки сидіти, але й лежати. На майданчику лежатимуть глиби каміння та гілки дерев, по яким діти зможуть лазити або сидіти на них. 

Поруч з майданчиком розташований простір для відпочинку. У проєкті студії це “тиха зона” з кленами та терасою. Тут мешканці можуть читати в тіні дерев, пити каву та слухати співи птахів. 

Також у дворі передбачені дерев`яні перголи з механічним навісом від дощу. Під ними поставлять столи та лави, щоб бесіди з сусідами були ще комфортнішими. Влітку каркас пергол заплітатимуть квіти, тож ця зона стане ще й чудовою локацією для фото.

Пішохідна зона буде укладена тротуарною плиткою. Вздовж будинку висадять живопліт з кущів білого дерену та злакових трав, калинолистого пухироплідника, астильби, герані, пахісандри, яглиці та барвінку.

Доступ до внутрішнього двору матимуть лише мешканці будинку, тож стороння особа не зможе зайти без спеціальної картки доступу.

Залиште E-mail, щоб підписатися на розсилку новин